Kurser och workshops

Lappa och laga


Lär dig laga dina kläder eller textilier så att du kan fortsätta att använda dem ett tag till. Bristningarna i byxgrenen, hålet i skjortan eller i den stickade tröjan, mattkanten som börjar rispas upp m.m. Du får lära dig att laga med olika tekniker, både så osynligt som är möjligt och med s.k. synliga lagningar som i sig blir en dekoration. 2,5 tim alt. 2,5 x 2 tim. Dag eller kväll.

Vårda och sköt om dina textilier


Du får lära dig hur du tvättar, rengör och förvarar textilier för att de ska hålla länge och inte skadas i förtid. 

Att konsumera hållbart!


Det handlar om att vårda och bevara, men också att reflektera över vardagens kläd- och textilinköp. Att vårda textilier är ingen ny kunskap-den har bara glömts bort i vårt samhälle. I takt med att hållbarhet blir viktigare ökar nu efterfrågan på kunskap.

Du får kunskap om fibrer, textilier och om hur de fungerar och påverkar socia och miljömässig hållbarhet. Med rätt kunskap och reflektion kan du handla mera långsiktigt. 2,5 tim. dag eller kväll.

Våga bli förälskad i dina kläder!

Kurser för Svenska kyrkan


Kurser som är specialinriktade mot personal och ideelt arbetande personer inom Svenska kyrkan.

Innehåll: hur man bäst tar hand om de kyrkliga textilierna vad gäller förvaring, hantering och vård. Innehållet anpassas efter behov och önskemål. Även praktiska delar kan finnas med. Innehållet anpassas efter behov. Halvdag eller heldag. 

Copyright @ All Rights Reserved